Service & Retouren

Service
Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom kan je altijd contact opnemen met onze Klantenservice als je niet tevreden bent met een door ons geleverd product. Je kan je klacht binnen 14 dagen doorgeven via info@vin-dwijn.nl of telefonisch via 0614442601. VIN-d Wijn zal altijd binnen 24 uur op werkdagen een reactie geven op jouw klacht.

Bestelling annuleren of wijzigen
Wil je jouw bestelling wijzigen of annuleren? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice. Wanneer jouw bestelling nog niet is verwerkt, kunnen wij het volledige aankoopbedrag nog retour storten. Helaas kunnen wij jouw bestelling niet meer wijzigen als wij deze verwerkt hebben. Je kan natuurlijk wel je wijn retourneren.

Retouren
Is jouw bestelling bezorgd en voldoet deze niet aan jouw verwachting of zijn er flessen tijdens transport kapot gegaan, dan kunnen wij in overleg jouw wijn omruilen voor een andere wijn. Of wij kunnen indien gewenst het aankoopbedrag retour storten inclusief de bezorgkosten van de heenzending. Wij storten dan binnen 7 dagen de aankoopsom van de ongeopende wijnen terug. De kosten van retourzendingen zijn voor rekening van de klant. Als de bestelling is beschadigd, stuur dan altijd foto’s mee van de schade.

Herroepingsrecht
Bent u niet tevreden over uw keus of wilt u toch een andere wijn? Dan kunt u naast onze 100% proefgarantie waarmee u uw bestelling gratis kunt retourneren door een afspraak te maken met de klantenservice om de wijnen op te laten halen, ook gebruik maken van het wettelijk bepaalde herroepingsrecht. De wijn dient steeds in originele verpakking terug te worden gestuurd, indien redelijkerwijs mogelijk.

Wat is herroepingsrecht?
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping bij de algemene voorwaarden, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.