Aubas Cotes de Casgogne

Na ruim 6,5 rijden slaan we dan eindelijk rechtsaf de snelweg af. We zijn op weg naar het zuidwesten van Frankrijk naar een schitterend wijngebied; Cotes de Gascogne. Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in het Frans de Sud-Ouest genoemd. We rijden door allemaal authentieke Franse dorpjes die totaal verlaten zijn. Geen mens op straat, de lichtblauwe luiken zijn allemaal gesloten en ook de kerk is dicht. Alleen de Franse vlaggen die in de straat wapperen geven, op wat lijkt, een teken van leven. Als we het volgende dorpje binnen rijden worden we verrast door de drukte. Er is markt vandaag in dit dorp. We parkeren de auto en lopen naar het kleine dorpscentrum.

Als we de markt oplopen valt het ons op dat er nauwelijks toeristen aanwezig zijn. Overal zie je marktkraampjes met heerlijke verse producten die de lokale boeren met trots tentoonstellen. We lopen al proevend langs de verschillende kraampjes als we onder de oude stadsmuur een pleintje op wandelen. Het plein is versierd met vlaggetjes en overal staan terrasjes uitgestald met op de achtergrond typische Franse accordeon chansons. We nemen plaats aan een rond tafeltje en bestellen beide een typisch Franse visstoof en een karafje witte wijn uit deze streek. Heerlijk om zo een stukje Frankrijk te ontdekken wat nog zo authentiek is.

We genieten volop van de smaak van de visstoof en ook de wijn erbij is verrukkelijk, wat een mooie combinatie. Deze Aubas uit Cotes de Casgogne is zeer uitgesproken en volledig in balans. Mooie ronde frisse en aromatisch smaak met een neus van veel tropisch fruit. We bestellen nog een karaf en luisteren en genieten van de Franse sfeer en muziek..

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze