Baccolo Rosso Veneto

Wij zitten met de gehele vriendengroep in een oude Fiat bus. Deze vintage bus hebben wij gehuurd voor onze wijn road trip door Italië. Vandaag rijden we door één van de meest imposante wijngebieden van Italië, de Veneto wijnstreek met als hoofdstad Venetië. We hebben de nacht doorgebracht in deze hoofdstad (kort nachtje slapen) en dus vertrekken wij vandaag wat later dan gebruikelijk. Al na 5 minuten rijden worden de eerste ramen opengedraaid en zijn er al wat zwetende voorhoofden te zien. We besluiten dan ook om vandaag niet teveel te gaan rijden, maar vooral lekker te gaan genieten van het heerlijke eten die deze regio te bieden heeft.

Niet veel later rijden we een berg op die op het eerste gezicht te steil lijkt voor onze oude Fiat bus, maar met een flinke dos gas en even terugschakelen komen we uiteindelijk toch vrij makkelijk de berg op. Eenmaal boven op de berg zien we een redelijk vervallen gebouw staan met op de gevel ‘Ristorante Mangiare in Montagna’. We parkeren de bus en nemen plaats op het terras met een overweldigend uitzicht over Veneto. We laten de eigenaar, een oude man van eind zeventig, ons adviseren en twintig minuten later staan er vier borden met een redelijk eenvoudige pasta en twee karaffen rode gekoelde wijn voor onze neus.

De pasta ziet er dan wel heel eenvoudig uit, maar wat is dit een verrukkelijke pasta! Als we dan ook een slok van de rode wijn nemen, zijn we er stil van. Deze combinatie is er eentje van een andere planeet. We genieten nog heerlijk van onze wijn als de oude man naar onze tafel komt lopen om de lege borden op te halen. ‘Heerlijke wijn”, zeg ik tegen hem. Er verschijnt een glimlach op het gezicht van deze meneer. Hij pakt een stoel en schuift aan onze tafel en begint vol passie te vertellen.

Deze wijn is een blend van de lokale corvina druif en aangevuld met merlot. Corvina leent zich vanwege de dikke schil uitstekend voor de appassimento methode, waarbij een gedeelte van de druiven voor het persen wordt ingedroogd, als de druiven vervolgens worden geperst, wordt er merlot aan toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een intense, fluweelzachte wijn. Als je deze wijn vervolgens iets gekoeld drinkt dan is je smaakbom compleet. En dat hebben wij zojuist geproefd. We besluiten dan ook naar het wijndomein af te reizen en onze bus vol te laden met deze wijn uit een andere planeet.

Bestel Bacollo Rosso Veneto

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze