Capela Vinho Regional Alentejano

Het is al tegen 19:00 uur en nog aangenaam warm als we de auto uitstappen. Vandaag zijn wij de hele dag op pad geweest in de Alentejo regio in Portugal. Wat een veelzijdig gebied en wat een mooie dag. Schitterende oude dorpjes die zijn uitgeroepen als werelderfgoed, een oneindige vlakte met golvende gouden graanvelden, aan de kust stranden met een ruwe schoonheid, grote oude kurkeiken en olijfbomen en tot slot de overweldigende uitgestrekte wijnvelden.

We halen onze surfplank van het dak van de auto, schieten in onze slippers en lopen richting het strand. Na zo’n mooie dag is het heerlijk om nog even een uurtje de golven te trotseren. Na ruim een uur surfen lopen we moe maar voldaan het water uit. De planken worden in het zand gestoken en we ploffen neer. Het is tijd om deze dag af te sluiten met een heerlijke bbq op het strand.

Terwijl de zon steeds meer zijn plekje richting de horizon zoekt, wordt de entrecote op de gloeiend hete bbq gelegd. De geur komt mij tegemoet en ik besluit dat het tijd is om deze dag af te sluiten met een heerlijke rode Portugese wijn uit deze streek. Ik plop de kurk uit de fles en deel de glazen uit.

Ik schenk de glazen halfvol en zittend in een kringetje om de bbq proosten we op de eerste zeer geslaagde dag in Altentejo. Als niet veel later de entrecote in flinterdunne plakken is gesneden neem ik nog een laatste slok van de Capela Vinho. De dag flits weer in mijn hoofd voorbij. Deze wijn neem ik mee naar huis zodat ik dit moment altijd mee kan nemen!

 

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze