Chateau Rousset Les Bambines

Het is vandaag schitterend weer. We hebben een typisch Frans autootje gehuurd op het vliegveld van Nice en zijn onderweg naar één van de mooiste chateau’s van de Provence; Chateau Rousset. We hebben besloten de A8 snelweg te vermijden en te kiezen voor de N-wegen. Deze keuze wordt al vanaf het begin van de rit beloond. We rijden door een wonderschone omgeving. Overal om ons heen zien wij de uitgestrekte lavendelvelden en doorkruisen we pittoreske oude dorpjes met veel monumenten en kerkjes. Wat is de Provence toch mooi!

We vervolgen onze weg en zien op de navigatie dat we er bijna zijn. In de verte doemt, bovenaan een heuvel, een grandioos chateau op. Niet veel later zien we dan ook het bordje ‘Chateau Rousset’ en slaan rechts een zandweggetje in. Na 500 meter bereiken wij de parkeerplaats van het chateau. We parkeren onze auto onder één van de grote bomen en stappen uit. Ik blijf een aantal seconden staan om te genieten van dit uitzonderlijk mooie chateau en de tuin eromheen. Hier moet haast wel lekkere wijn gemaakt worden. We worden door een vriendelijke dame begeleid naar een tafeltje in de binnentuin van het chateau.

Niet veel later staat er in een sjieke zilveren wijnkoeler een gekoelde fles rosé op onze tafel. De uitstraling van het etiket is zomers en ik word er vrolijk van. We proeven de fles en de smaak is enerzijds krachtig, maar anderzijds ook bijzonder fris en subtiel met veel rood zomerfruit. Dit is een rosé zoals een rosé uit de Provence hoort te zijn. Met deze rosé komen wij de warme zomer wel door.. Profiter de l’été!

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze