Domaine Rieflé! Een wijnhuis waar je U tegen zegt!

De familie Rieflé

De familie Rieflé heeft een diepe verbinding met het Rijnland en haar rijke wijncultuur. Het erfgoed van de familie kan teruggevoerd worden naar hun prachtige wijnmakerij in Pfaffenheim, die in 1609 is gebouwd en naast een magnifieke kerk uit de 13e eeuw staat met Romeinse architectuur. Zes generaties van de familie hebben de traditie van wijn maken voortgezet, die in 1850 is begonnen. Het familiebedrijf werd opgericht door Joseph Rieflé en zijn vrouw Madeleine Freytag. Later werd het overgenomen door Marthe en René Rieflé, die de reputatie van de wijnen van de familie in Frankrijk opbouwden.

In de jaren 80 maakte het team van Annick en Jean-Claude Rieflé gebruik van de kansen die de E.U. en globalisatie bood om hun Elzas wijnen aan meer mensen te laten zien. Ze werden in 2009 en 2010 bijgestaan door hun zonen Thomas en Paul. Thomas beheert de wijngaard en Paul richt zich op het uitbouwen van het bedrijf.

Thomas en Paul

De broers maken wijn op een verantwoorde en menselijke manier. Dit is geïnspireerd door het citaat van Antoine de Saint-Exupéry “We erven de Aarde niet van onze voorouders, we lenen hem van onze kinderen”. Ze hebben de hele wijngaard op een biologische manier gecertificeerd. Dit is goed voor het milieu en om de unieke eigenschappen van hun wijngaarden te laat zien. Ze laten handmatig werk door een plaatselijke groep uitvoeren om professioneel te herintegreren. Deze vorm van modern wijn maken maakt Domaine Rieflé erg sterk en duurzaam.

De filosofie:

Het doel is om klanten over de hele wereld te voorzien van Alsace-wijnen. Die op hun beurt de essentie van hun terroirs weerspiegelen. Of je nu op zoek bent naar een wijn voor een gezellig, feestelijk of uitzonderlijk moment? Zij streven ernaar om een wijn te creëren die bij je stijl past.

Ook genieten van de wijnen van Domaine Rieflé, dat kan! Scroll hieronder door assortiment van Rieflé.

 

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze