Elysee Viognier

We zitten op een typisch Frans terrasje in een klein dorpje in de Languedoc. Rechts van mij hoor ik het water van een fonteintje terug kletsen in het water en links van mij zie ik vier oude mannen met een net iets te dikke buik een potje petanque spelen. Ik breek een stukje van  het stokbrood af en doop deze in de olijfolie die op tafel staat. Zo, ik zit en ik blijf hier voorlopig ook nog even zitten.

Het is lunchtijd dus de hoogste tijd voor een lekkere witte wijn. Op dat moment komt er een jongedame aanlopen met een fles witte wijn en vier glazen en geeft deze aan de vier mannen die blijkbaar even pauze hebben van het ‘fanatieke’ potje petanque. De mannen proosten en nemen een slok. Nog nooit heb ik vier man tegelijk zo tevreden gezien na één slok wijn.

Deze wijn moet ik proeven en bestel dan ook maar direct een fles. Niet veel later staat de fles op tafel. Op het etiket van een sjiek ogende fles zie ik Elysee Viognier 2018 staan, dit zou dus zomaar een mooie lokale wijn kunnen zijn. Ik schenk de wijn in en al direct komt er een overheerlijke geur van tropisch fruit, perzik, abrikoos en bloemen mij tegemoet.

Ik voel dat er links van mij acht ogen op mij gericht zijn. Ik pak het glas en neem een goede grote slok. Och wat is deze wijn lekker! Deze wijn heeft alles, is zacht, vol en fris tegelijk. Ik heb op dit moment de diva onder de druiven ingeslikt. Ik sluit mijn ogen en geniet nog even na, als ik word opgeschrikt van luid gelach en geklap. Tot mijn verbazing zijn de vier mannen bij mijn tafel aangeschoven. “Et? Vous venez de boire le meilleur vin de France! Santé!”

Bestel Elysee Viognier

 

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze