Florie Méditerranée Gris

Het is hoog zomer in Saint Tropez en dus gezellig druk op het strand als we besluiten dat het tijd is om te gaan lunchen. Aangezien wij in de Provence zijn hoort daar natuurlijk ook een zalmroze rosé bij. Als we ongeveer allemaal tegelijk onze telefoon erbij pakken om te kijken waar we kunnen gaan eten, word ik door een man met een grote zwarte zonnebril en een wit hoedje opgemerkt.

“Ik hoorde dat jullie op zoek zijn naar een lunchplek met een lekkere wijn erbij?” Ik kijk de man hoopvol aan en antwoord kort: “Klopt”. “Dan weet ik wel een goede plek”, ik nodig jullie graag uit op mijn jacht” zegt de man. De man wijst richting de zee naar een gigantisch groot wit gevaarte. We kunnen het niet geloven en naast mij hoor ik mijn vrienden “graag” antwoorden. Twintig minuten zitten we in een klein rubber motorbootje op weg naar het schitterende jacht. We klimmen via een gammel trappetje de boot op. Eenmaal op de boot zie ik één en al luxe, wat is dit een mooie jacht.

We worden uitgenodigd om op het dek plaats te nemen aan een schitterend gedekte tafel. Blijkbaar heeft deze man zijn personeel al ingeseind dat wij kwamen lunchen, want direct worden stijlvolle flessen rosé op tafel gezet in doorzichtige koelers. Op het etiket zie ik Florie Méditerranée Gris staan. Ik kijk mijn vrienden aan en ik zie dat niemand een glimlach kan onderdrukken.

Als niet veel later ook nog grote schalen met salades en kreeft op tafel worden gezet, weet ik eindelijk wat de term ‘leven als God in Frankrijk’ betekent. Ik schep het eten op en pak mijn glas rosé om te proosten. Als ik het glas in de lucht houd, schijnt er een zonnestraal door mijn zalmroze Provence rosé. Ik neem een slok en proef de zomer. Dit is wat ik elke zomer wil! We blijven nog even..

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze