La Ciboise Costières de Nîmes

We ploffen neer op een terras van een authentiek café recht tegenover het amfitheater in Nîmes. Na een wandeling door deze schitterende stad willen wij uiteraard ook kunnen genieten van de lokale wijn. Niet veel later komt de ober, keurig gekleed met een wit overhemd en zwarte strik en een zwart schort, bij onze tafel staan met de wijnkaart. Als we naar een mooie wijn uit deze streek vragen, adviseert hij ons de ‘La Ciboise Costières de Nîmes’. Niet veel later zitten wij heerlijk te genieten van deze lentewijn. Medium vol en heerlijk fruitig, perfect in dit voorjaarszonnetje.

Wij hebben er al een flinke wandeling door deze schitterende stad opzitten. Deze stad heeft alles wat de wijn ook heeft; verrassend, authentiek en smaakvol! We zijn onze wandeling vanochtend begonnen bij ons hotel, pal aan de Jardin de la Fontaine. Een waterbron van pure schoonheid. De waterbron waar de stad Nîmes vanuit is ontstaan.

We lopen in het heerlijke lentezonnetje door het park richting het centrum van de stad. Deze stad ademt geschiedenis. Overal zie je Romeinse gebouwen in een nog zeer goede staat. Deze gebouwen worden afgewisseld door sfeervolle terrassen, restaurants met heerlijke lokale gerechten en mooie winkels. Naast dat deze stad het echt Franse leven vertegenwoordigt, is deze erg levendig en modern. Wat een heerlijke stad! En wat een heerlijke wijn! Hier komen we zeker terug.

La Ciboise Costières de Nîmes

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze