Maison Fleur

We zijn in het zuiden van Frankrijk in de Languedoc om precies te zijn. Het is erg warm vandaag en als we de auto instappen zie ik dat het dashboard van de auto 38 graden aangeeft. Airco aan en opzoek naar een mooi chateau met frisse witte -en rosé wijnen. Als we 100 meter verder zijn, ontvang ik een Whatsappje. Een vriend van mij raadt aan om Chateau Preignes Le Vieux te gaan bezoeken. Ik zet het adres in Google Maps en na 20 minuten rijden zie ik voor het eerst een houten bordje langs te kant van de weg met de tekst Chateau Preignes le Vieux.

Ik sla rechtsaf en we worden omgeven door wijnvelden. Links zie ik een bord met Shiraz 2018 staan en 25 meter verder een bord met Grenache 2019. Het ziet er schitterend uit, uitgestrekte wijnvelden met een strak blauwe lucht erboven. We rijden verder en tussen de cipressen doemt een adembenemend chateau op. Hier is het! Ik stap de auto uit en een deken van warmte valt over mij heen, hoog tijd om een koude rosé te gaan proeven.

We nemen plaats in een modern proeflokaal en krijgen direct al heerlijke wijnen te proeven. Maar dan opeens komt de dame die ons helpt met de lang verlangde fles koude rosé aanlopen.  De fles heeft een elegante vorm en op het etiket zie ik de naam ‘Maison Fleur’ staan.  Het glas wordt ingeschonken en is prachtig zalmroze van kleur. Hier had ik naar verlangd.

Ik besluit direct een slok te nemen. Deze rosé gemaakt van Grenache is licht en fris en ik proef perzik en als ik de wijn doorslik blijft er een laagje grapefruit in mijn keel hangen. Deze wijn is goddelijk en kan zo tussen de rosé wijnen uit de Provence liggen. Ik neem 3 doosjes mee, dit moet genoeg zijn.

Bestel Maison Fleur

 

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze