Vilacetinho Vinho Verde

Het is maart en ik voel de zon in mijn nek branden als ik de auto uitstap. Ik schiet mijn slippers in en ook mijn trui kan uit. Het is aangenaam in deze tijd van het jaar. Dit gebied, Vinho Verde, ligt in het noorden van Portugal tussen Porto en de Spaanse grens. Het is al tegen het eind van de middag als wij besluiten om na de lange autorit even te genieten van het heerlijke eten en de fantastische wijnen uit deze regio. We volgen de weg via een houten trap naar beneden en lopen richting het strand. Beneden aangekomen zie ik een houten bordje staan met de tekst: Peixe fresco! Vis, yes, daar heb ik zin in!

We nemen buiten plaats op witte plastic stoeltjes aan een vervallen houten tafel. Het restaurant zelf is helemaal wit en het uitzicht is overweldigend. Op de achtergrond hoor ik rustgevende fado muziek. Binnen enkele seconden komt er een charmante dame met onze menukaarten aanlopen. Het menu bestaat uit één A4-tje. Bovenaan staan een drietal visgerechten en een salade en onderaan een aantal wijnen. We besluiten te gaan voor de gamba’s in knoflook-citroen marinade en een salade van postelein met radijs, avocado en tuinkers. De wijnkeuze laten wij aan haar over.

Niet veel later krijgen wij een grote schaal met gamba’s op het midden van de tafel gezet met daarnaast, op kleine bordjes, de salade. Als de wijn wordt ingeschonken, neem ik een slok. De smaak is fris en groen en ik proef een verfrissend bubbeltje. Ik neem nog een slok en geniet van het uitzicht. Wat is deze Vinho Verde een heerlijke lente wijn!

Vilacetinho Vinho Verde

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze