Waldschütz Grüner Veltliner

We stappen dan eindelijk de auto uit. Vanaf de parkeerplaats worden we via pijlen op de grond netjes begeleid naar de ingang. Op een bordje zie ik dat het 300 meter lopen is. Geen straf gezien de schitterende weg die ik voor mij zie. We lopen via een weg omhoog de wijnvelden in. Bovenaan de heuvel zie ik het gebouw al imposant boven de wijnranken uitsteken. Een hypermodern gebouw wat je tussen dit adembenemende landschap niet zo snel verwacht. De zon schijnt vandaag flink en de druiven hangen er vol en aanlokkelijk bij. Ik strijk nog even met mijn hand over de druiven, nog heel even en deze kanjers verdwijnen in een fles.

Vlak voordat ik naar binnen stap, draai ik mij nog één keer om nog heel even te genieten van het weidse uitzicht. Tot zover ik kan zien zie ik de wijnvelden die als een golf de horizon lijken aan te tikken. Eenmaal binnen word ik enthousiast van alle dingen die ik zie. Dit hotel beschikt  over een adembenemende architectuur, een uitstekend restaurant met een zeer uitgebreide wijnkaart, een spa en zelfs een eigen wijnmuseum!

We checken snel in, zetten onze tassen in de kamers en haasten ons naar al het moois wat dit hotel ons te bieden heeft. Te beginnen met het proeven van de lokale wijn; Grüner Veltliner Kamptal Waldschütz. We krijgen beide een elegant gevuld glas witte wijn. Ik ruik en proef. Terwijl ik een slok neem krijg ik kriebels in mijn buik. Wow deze Grüner Veltliner is het visitekaartje van Oostenrijk, wat een wijn! Het wijnmuseum en de spa komen morgen wel. Eerst meer van deze wijn!

Waldschütz Grüner Veltliner

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze