Weingut Hemmes

Vandaag staat een wijnproeverij op de planning van een aantal mooie en bekende wijnhuizen uit de Rheinhessen streek. Een streek die vooral gekenmerkt wordt door de schitterende heuvels die groen bedekt worden door de velen wijngaarden. Aangezien er zoveel druivenstokken zijn aangeplant is er nauwelijks meer een boom te vinden. Als je door deze streek rijdt, dan adem je één en al wijn.

Ik stap het terrein van de proeverij op. Het terrein is tussen al dat groen vrolijk aangekleed. Overal zie ik de rood-witte vlaggetjes van het gebied, wijnboeren in klederdracht en grote robuuste wijnvaten met de naam van het wijnhuis erop. Ik kijk naar de wijnvaten en zie vooral oude mannen met een iets te dikke buik de mensen voorzien van de door hen gemaakte wijn.

Verderop kom ik bij een wijnvat met de naam Hemmes erop geschreven. Achter het wijnvat staan drie jonge hippe gasten van, ik schat, ergens in de dertig. Ik besluit om hun wijn te proeven. De jongen, Felix genaamd, schenkt mijn glas in en begint direct enthousiast te vertellen. Felix is de vijfde generatie van de familie en recent in het bedrijf gestapt. Hij is onlangs begonnen met het planten van Chardonnay naast de klassieke Weissburgunder. Iets wat velen niet durven, maar Felix en zijn compagnons hebben deze stap gewaagd.

Ik krijg een assemblage van 70% Weissburgunder en 30% Chardonnay te proeven. De wijn is tongstrelend! Zacht fruit als peer, perzik en appels. Verrassend fris zonder overdreven zuren en met een heerlijke lange afdronk. Deze jongens hebben de gok gewaagd en gewonnen!

 

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze