Winefields Pinot Noir

Nazdrave! We zijn vandaag in Bulgarije. Het land waar al meer dan 3000 jaar lang wijn wordt gemaakt. Dat is dus al veel langer dan in de traditionele wijnlanden als Spanje, Frankrijk en Italië. We zijn uitgenodigd bij Chateau Sungurlare (Soengoelare) in het Thracian Valley wijngebied. Om iets voor 12.00 uur stappen wij met onze koffers de terminal uit van het vliegveld van Sofia. Voor ons staat een gele Honda Civic taxi klaar en we stappen in. Achter het stuur zit een klein mannetje met zijn broek tot halverwege zijn buik en daarboven een wit hemd. Zijn buik is zo groot dat ik mij afvraag hoe hij in godsnaam deze taxi gaat besturen.

Ruim drie uur later stopt de taxi en wij halen onze koffers eruit. Het raampje van de taxi gaat open en de taxichauffeur roept in gebrekkig Engels: “Sungurlare best wine of Bulgaria” en geeft ons nog een brede glimlach waar zijn twee overgebleven tanden duidelijk zichtbaar zijn. We staan voor een imposant gebouw te midden van een grote kale vlakte met rondom allemaal wijnranken.

We worden uitgenodigd op het balkon en krijgen het rode pareltje van het huis te proeven. Een donkere robuuste fles met een vrolijk trendy etiket, Winefields Pinot Noir zie ik staan. De wijn wordt ingeschonken en ik kan niet wachten om het glas te proeven. Zittend op het balkon van dit prachtige chateau met een adembenemend uitzicht neem ik een slok. De smaak is harmonieus met zachte tannines en een evenwichtige knapperige body. In de verte zie ik een bliksemflits en neem nog een slok, die Bulgaren weten wat goede wijn is! Nazdrave!

 

Deze website maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren. Door op OK te drukken gaat u akkoord met onze